Vertrouwenspersonen

Vertrouwenspersonen

Mogen wij ons even voorstellen?

Wij zijn Martin Meijer, Michel van Zwieten en Herman Brandenburgh.
Wij zijn opgeleid tot vertrouwenspersoon en willen beschikbaar zijn, als gesprekpartner voor een iedere sporter, indien nodig. Wij hebben de cursus als vertrouwens persoon gedaan.
Bij elkaar opgeteld hebben wij een behoorlijke ervaring binnen Sportvereniging de Meteoor. Een sportvereniging, waar wij altijd met heel veel plezier gevoetbald hebben. En we hopen dat jij dit ook zo ervaart. Sportvereniging de Meteoor wil namelijk een club zijn, waar iedereen met plezier kan sporten en zich ook veilig kan voelen. Juist daarom doen we er samen alles aan om ongewenst gedrag te voorkomen.

Maar wat is ongewenst gedrag eigenlijk?
Je moet denken aan: Intimidatie - Pesten - Agressie - Discriminatie - Seksuele Intimidatie
Makkelijk te onthouden door de afkorting IPADS

Voorbeelden van dit ongewenst gedrag zijn omstandigheden die ervaren worden als:

  • Bedreigend;
  • Vijandig;
  • Kwetsend;
  • Beledigend;
  • Vernederend of Sociaal onveilig.

Dit ongewenst gedrag kan plaatsvinden zowel verbaal (mondeling), non-verbaal, fysiek of digitaal. Maar stel nu dat de praktijk uitwijst, dat er gebeurtenissen plaatsvinden, waarbij jij ongewenst gedrag ervaart. Dus wanneer iemand jouw grenzen overschrijdt.

Als vertrouwenspersoon zijn wij er dan voor jou. Het kan ontzettend bevrijdend zijn, om er eindelijk eens over te praten. Het delen en bespreken van jouw zorg kan veel rust geven. Bij jezelf, in je hoofd of in jouw omgang met anderen. Het snel melden kan er ook voor zorgen dat er vroegtijdig een einde wordt gemaakt en dat een ongewenste situatie niet erger gaat worden. Daarbij wordt de kans groter dat herhaling voorkomen wordt.

In een persoonlijk gesprek op een vertrouwelijke plaats kan alles op een veilige manier met een van ons worden besproken. Wacht niet te lang met het inschakelen van hulp. Wacht niet tot een escalatie. Want hoe langer het doorgaat, des te meer schade er wordt aangericht. Wees ervan bewust dat niets van wat jij ons zegt gedeeld zal worden met anderen. Dus ook niet met het bestuur, leiders en/of trainers.

Er zal geen enkele actie worden ondernomen, zonder dat jij daar persoonlijk toestemming voor geeft. Iedereen kan ons benaderen uiteraard.

Dit kan mondeling, maar ook via email. Whatsapp etc.

Certificaten-VP.png

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!